Как бороться с сезонной аллергией?
От длительных прибываний на солнце быстрее стареет кожа
Руккола - кладезь витаминов

Curiozitai şi sfaturi utile din medicina si sanatate

Pagina Principala RO

  • Zilele sănătăţii la Moldexpo 8 - 11 septembrie 2015
    Zilele sănătăţii la Moldexpo  8 - 11 septembrie 2015 Zilele sănătăţii la Moldexpo8 - 11 septembrie 2015Expoziţia internaţională specializată MOLDMEDIZIN&MOLDDENT, ediţia a XXI-aProgramul de afaceriConferinţe ştiinţifico-practice, seminare, prezentări de firme ProgramulUN MOD SĂNĂTOS DE VIAŢĂ PE SCURT DESPRE FORUL ŞTIINŢIFICO-PRACTIC „ZILELE SĂNĂTĂŢII LA MOLDEXPO-2015»Compartimentul expoziţional va include:· Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie MOLDMEDIZIN&MOLDDENT, ediţia a XXI-a· Conferinţe ştiinţifico-practice:· „Aspectele farmacologice ale preparatelor utilizate în hipertensiunea arterială”; · „Farmacia etică – prezent şi viitor”;· „Actualităţi în implantologia orală”; · „Managementul calității investigațiilor de laborator – viziuni moderne asupra problemei și căile de perfecționare”;· „Contracepţia şi sănătatea reproductivă”;· „Aspecte contemporane ale reabilitarii funcţionale complexe în diformaţiile coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, lordoze) ”; „Actualităţi în cardiologie”; „Actualităţi…
  • pneumonie provocata de virusul AH1N1O femeie din capitala a murit
    pneumonie provocata de virusul AH1N1O femeie din capitala a murit O femeie din capitala a murit dupa ce s-a imbolnavit de pneumonie provocata de virusul AH1N1 Gripa a facut prima victima in acest sezon. O femeie in varsta de 45 de ani din Chisinau a decedat la spital din cauza unei pneumonii provocate de virusul AH1N1. Medicii spun ca la reanimare, in stare grava, se afla si un barbat diagnosticat cu acelasi virus.Femeia, care era profesoara la un colegiu a ajuns la spitalul numarul 1 din capitala pe 6 ianuarie cu febra inalta si simptome de pneumonie. Ea a fost internata direct la terapie intensiva.Ion ARTENI, SEF ADJUNCT, SPITALUL MUNICIPAL NUMARUL 1: „In aceasta perioada, pacienta a primit tratament in…
  • (studiu) Cum sunt văzute femeile la locul de muncă şi ce efect au asupra mediului de lucru
    (studiu) Cum sunt văzute femeile la locul de muncă şi ce efect au asupra mediului de lucru Potrivit unui nou studiu Pew Research Center, denumit "Femeile şi leadership-ul", cei mai mulţi americani consideră că "femeile nu sunt diferite de bărbaţi, în privinţa calităţilor de leadership, precum inteligenţa şi capacitatea de inovare". De asemenea, multe dintre femei pot fi lideri mai organizaţi şi mai empatici decât bărbaţii. De obicei, femeile în funcţii de conducere îşi asumă mai multe responsabilităţi faţă de angajaţii lor, transmite gandul.info. n studiu mai vechi sugerează că femeile în funcţii de management pot fi mai eficiente, având efecte benefice asupra locului de muncă. Potrivit celui mai nou studiu Pew, citat de medicaldaily.com, cei mai mulţi oameni cred că femeile oferă salarii mai corecte decât…
  • Beneficiul neştiut al berii. Cercetătorii ne îndeamnă să o consumăm regulat
    Spre deosebire de vinul roşu, berea a fost mai puţin cercetată pentru potenţialele ei efecte benefice, dar un studiu recent scoate în evidenţă o informaţie neaşteptată.Berea conţine o substanţă care ţine la distanţă declinul cognitiv şi demenţa, spun cercetătorii, scrie descopera.ro Studiu a fost realizat la Universitatea din Lanzhou, China. Cercetătorii au observat că berea conţinea flavonoidul xanthohumol, care întârzie apariţia declinului cogntitiv.Acest antioxidant se regăseşte în conurile de hamei, care sunt adăugate în bere pentru aromă, conferindu-i gustul specific amărui.Substanţa previne cancerului, oxidarea celulelor, protejează inima şi previne inflamaţiile, susţin cercetătorii.În cadrul studiului, cercetătorii au izolat mocelulele de xanthohumol şi au testat efectele lui pe creierul unor şobolani de…
  • De ce cade părul: despre alopecia la bărbaţi şi femei. Cele mai bune remedii împotriva căderii părului
    Îţi cade părul în exces? Cauzele căderii părului sunt variate, cele mai comune cauze fiind moştenirea genetică şi alopecia, o afecţiune dermatologică inflamatorie care afectează folicolii piloşi în special de la nivelul scalpului. De asemenea, căderea părului poate fi atât un efect al lipsei anumitor vitamine şi minerale, cât şi o consecinţă a stresului, anxietăţii sau depresiei, scrie adevarul.ro. De ce cade părul: procesul naturalPotrivit Academiei Americane de Dermatologie, 90% din podoaba capilară creşte în orice moment, cu o durată de creştere de până la 6 ani, în timp ce restul creşte în timp de două, trei luni, după care are loc faza de regenerare în care este normal să…
  • Top 3 alimente care ne epuizeaza energia !
    Top 3 alimente care ne epuizeaza energia ! Deoarece digestia este un astfel de proces ce depinde de energie, orice aliment sau proces care compromite digestia te va secatui de energie. Intrucat sangele tau transporta oxigen la celule pentru producerea de energie, orice aliment sau proces care ingroasa sangele sau ruineaza sanatatea celulelor rosii transportoare de oxigen iti vor jefui energia. Glandele suprarenale te ajuta sa faci fata stresului. Orice aliment sau proces care iti slabesc glandele suprarenale iti vor afecta capacitatea de a face fata stresului si iti vor cobori nivelul energiei. Cu aceste reguli in minte, fa o favoare corpului tau si limiteaza ingerarea urmatoarelor 3 alimente care iti absorb energia. Graul si glutenul  Pentru a face…
  • Consecintele consumului de cereale la micul dejun!
    Consecintele consumului de cereale la micul dejun! Moda cerealelor pentru micul dejun este relativ noua in tara noastra. Abia dupa o perioada de la revolutie, entuziasmati fiind de stilul de viata “extrem de sanatos” al americanilor, am inceput sa le copiem cat mai fidel alimentatia. Iar apoi odata cu invazia de produse la cutie/punga/tabla, colorate, parfumate si extrem de atragatoare, ne-am apucat cu totii sa mancam, ba mai rau sa stabilim standandardul micului dejun in special pentru copilasi ca fiind cerealele cu lapte. Ne miram apoi de ce ncii noi si nici copilasii nu ne putem concentra atentia la munca respectiv scoala si aven nevoie de doza zilnica de cafeina, noi din cafea , copilasii din bauturile…
  • Ce trebuie de stiut despre Bicarbonatul de sodiu
    Ce trebuie de stiut despre Bicarbonatul de sodiu Bicarbonatul de sodiu si sanatatea1. Poate fi folosit ca antiacid – calmeaza arsurile stomacale si balonarile. O lingurita de bicarbonat de sodiu se amesteca cu un pahar de apa.2. Un bun antiperspirant. Se aplica sub forma de pudra la subrat, etc, pentru a evita mirosurile neplacute.3. Albeste dintii. Este recomandat ca o data pe saptamana sa te speli pe dinti cu bicarbonat – elimina bacteriile din gura, previne aparitia cariilor, curata dintii patati.4. Poate fi folosit ca scrub pentru fata si corp. Se face o pasta din bicarbonat si apa, se maseaza bland pielea. Este de ajutor si celor cu acnee.5. Adauga o ceasca de bicarbonat in baie si vei…
  • Un miracol pentru sănătate!!! cum se prepară acasă uleiul de MAGNEZIU
    Un miracol pentru sănătate!!! cum se prepară acasă uleiul de MAGNEZIU Clorura de magneziu este o sare a magneziului cu acidului clorhidric cu formula chimică MgCl2.In 1915, chirurg francez Pierre Delbet, MD, a facut mai multe studii cu clorura de magneziu si a descoperit-o varietate de avantaje de sanatate rezultate din utilizarea acestuia, inclusiv un sistem nervos mai calm, digestie imbunatatita si un sistem imunitar mai puternic. Cristale de clorura de magneziu sunt facute din apa de mare. Clorura se combina cu hidrogen in stomac pentru a face acid clorhidric. Folosind alte forme de magneziu este mai putin avantajos deoarece acestea trebuie sa fie convertite in cloruri in organism inainte de a putea fi asimilate. De exemplu, atunci cand luam in…
  • Rucola - un tezaur de vitamine
    Rucola - un tezaur de vitamine Rucola (mai este numită voinicică) – este o plantă care face parte din familia Cruciferae. Astfel de plante întotdeauna dețineau o mulțime de funcții utile și o varietate de vitamine. Prin rucolă numim salata, ce are un gust plăcut. Florile și frunzele ei sunt folosite în culinarie, din semințele ei se obține ulei foarte folositor. Datorită gustului ei specific, rucola deseori este folosită în bucătăria italiană și mediteraneană. Din moment ce această plantă este destul de nepretențioasă și nu are nevoie de îngrijire specială, rucola a început să fie cultivată în mod activ atît în grădini, cît și în condiții casnice. În componența rucolei întră așa elemente nutritive cum ar…
  • Adenotomia (înlăturarea adenoizilor)
    Adenotomia (înlăturarea adenoizilor) Adenoiizii de gradul 3-4 se tratează chirurgical, deoarece practic nu se supun tratamentului conservativ. Această metodă nu este un moft medical, ci o metodă simplă și eficientă de a corecta situația. Uneori numai intervenția chirurgicală este o soluție optimă. Nu e cazul să simți frică față de acest fel de tratament. Echipamentul medical de astăzi asigură siguranța completă și cele mai bune rezultate în urma intervenției chirurgucale. Cea mai importantă este pregătirea psihologică și fiziologică. Este importantă pregătirea copilului, căci, după cum este bine cunoscut, impresiile copiilor sunt cele mai puternice. Cînd e nevoie neapărat de operație? Dacă tratamentul conservativ îndelungat nu dă rezultate pozitive, iar sutiația se schimbă rapid…
  • În Chișinău s-a deschis o cameră nouă de sare
    În Chișinău s-a deschis o cameră nouă de sare O minte sănătoasă într-un corp sănătos! Acesta e un minunat aforism, care este pe deplin justificat. În ultima vreme majortitatea oamenilor preferă să se trateze cu ajutorul medicamentelor. Totuși, nu este mai bine să anticipezi boala, decît să o tratezi prin intermediul preparatelor chimice? Este foarte înțelept și corect să faci la timp profilaxia sănătății, și, în mod surprinzător, acest lucru este acum practicat de mulți locuitori ai Chișinăului. Una dintre metodele de profilaxie și reabilitare după o boală este cura de vizite la minele de sare. Acum cetățenii Moldovei nu mai au nevoie să călătorească în țările vecine pentru a-și ajusta sănătatea, deoarece în Chișinău recent s-a deschis o…
Arhiva
×